gratis WIFI

chambres et table d'hôtes

Activiteiten

Folie à deux ligt aan de rand van een uitgestrekt bosgebied. Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden; het landschap is afwisselend en heuvelachtig. De streek is dunbevolkt en door het ontbreken van industrie is de lucht hier nog zuiver. Zowel voor de rustzoeker als voor de actieve vakantieganger zijn hier tal van mogelijkheden.

Fayl-Billot (10 km) is het centrum van vlechtwerkindustrie. Hier is de enige school voor wilgenteelt en vlechtwerk in Frankrijk gevestigd. In Langres (15 km), een oud vestingstadje, vind je een VVV, winkels, musea en restaurants. De 4 stuwmeren rondom Langres bieden tal van watersportmogelijkheden.

Dijon (en de Bourgogne streek) ligt 75 km verder naar het zuiden.

Wandelen en fietsen

De omgeving leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen. Wij hebben veel routebeschrijvingen voor zowel korte als langere afstanden.

Cultuur

Op 15 km afstand vind je de mooie ommuurde vestingstad Langres, met winkels en cultuur, zie ook http://www.tourisme-langres.com/.

Ontspanning

Corgirnon huisvest de grootste mini stoom- en dieseltreinbaan van Europa. In de zomermaanden kun je hier op hoogtijdagen een ritje maken.

In twee nabij gelegen dorpjes is er de mogelijkheid tot paardrijden. Zwemmen, vissen, surfen en zeilen kun je in het Lac de la Liez. In Langres kun je met een toeristentreintje een rondrit over de vestingmuren maken. Bij de VVV vind je veel informatie over de streek en de stad. Hier kun je ook fietsen huren.

Op de grens van de Haute Marne en de Bourgognestreek vind je de wijngaarden van de Montsaugeonnais en de zelf oogstende wijnproducent van Vin de Pays de la Haute-Marne. Voor de liefhebber is de Bourgogne streek en de stad Dijon een dagtochtje waard. Dichterbij is Coiffy-le-Haut, een klein wijngebied met (gratis) wijnproeverij.